Press "Enter" to skip to content

At sætte spor

 

Udstillingen “At sætte spor”

Vi er 5 kunstnere fra hele landet, der i perioden 15.april – 3. juni udstiller på Dronninglund Kunstcenters 1. sal. Parul Mohda, Anni Fiil, Kate Skjerning, Helga Thagaard og jeg. Det overordnede tema for udstillingen “At sætte spor” er de aftryk vi sætter på hinanden.

Ideen til denne fællesudstilling opstod på en workshop på Kirsten Kjærs museum i 2017. Siden har vi mødtes igen på et legatophold i Skagen, hvor vi har arbejdet med udstillingen. Vi er vidt forskellige i fokus, udtryk og materialer, på trods – eller måske på grund – af det, har det været spændende at arbejde sammen/ved siden af hinanden og se hvilke aftryk vi derved ville sætte på hinanden og vore individuelle kunstneriske virker.
Desuden er der – i forlængelse af denne udforskning af vore indbyrdes menneskelige og kunstneriske spor – lagt et lag mere ind i udstillingen, hvor vi i nogle af værkerne har taget udgangspunkt i begreberne “janteloven” fra Aksel Sandemoses bog “En flygtning krydser sit spor” samt begrebet “Tikkun Olam” fra den jødiske Kabbala. Janteloven, der siger “Du skal ikke tro du er noget”, toppet op med Tikkun Olam, der oprindeligt er skabt til at reparere på de love, der ikke fungerer efter hensigten, men som i dag er et begreb i sig selv: “At hele/reparere verden”.

Da jeg kommer fra Mors og er vokset op i Sandemoses “verden” og med janteloven, såvel den originale, som den positive omskrivning, så har mine værker mere eller mindre alle haft dette fokus og udgangspunkt.

 

Værket “Ballast”

70 danske flintesten samlet på strandene omkring Mors. Et for hvert år af et menneskeliv. Nogle er proppet i rygsækken af andre med magt, list eller simpel dumhed, andre er sirligt samlet af dig selv, enten ved hårdt arbejde eller tilfældige møder i livet.

“I begyndelsen var ordet” står der skrevet et viist sted. Og det er sandt. Du bliver summen af de ord du bærer i din rygsæk og i dit hjerte. Men er der plads til alle ordene, har du brug for dem? Måske får du ét forkert ord, der bliver den dråbe, som får bægeret til at flyde over, hjertet til at sprænges? Måske får du ét healende ord med på vejen, som kan bære dig gennem resten af livet?

 

 

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *