Press "Enter" to skip to content

Føles det rigtigt?

Ofte lader vi os forføre af eksperter, såvel de eksaminerede som de selvudnævnte. Er man ekspert i dit liv, bare fordi man har lavet en undersøgelse, skrevet en bog, arbejder professionelt med et emne eller udtaler sig om noget i nyhederne? Ja, og nej, mener jeg. Det lyder som regel meget rigtigt og fornuftigt, når en læge i 19-nyhederne fortæller at tomater er usunde og direkte kræftfremkaldende, og endda underbygger det med diverse forskningsresultater og undersøgelser. Så er det nemt at tænke at så må det jo være rigtigt, selvom jeg personligt elsker tomater og har spist dem med velbehag og uden gener i årtier. Okay tænker jeg måske, så er tomater forbudt i vores familie fra nu af. Men hov året efter står der måske en anden læge i nyhederne og fortæller at tomater er meget sunde og fulde af vitaminer og mineraler, der øger dit immun-forsvar og virker helbredende i mange tilfælde. For pokker da også – og vi har ikke spist tomater i et år – er vi nu i underskud og øget fare for sygdomme? Skynder mig ud og køber en stor kasse tomater og sætter tomatsuppe med tomatsalat på menuen den næste måned!

Kender du ovenstående scenarie? Du vil så gerne gøre det rigtige, og springer rundt og henter information og ekspertudtalelser og bliver bare mere og mere forvirret. Føler dig mere og mere som en fiasko, der ikke kan gøre det rigtige for dig selv og din familie? Kosttilskud, minus mælk, minus mel, minus sukker, flere æg, færre æg, sundt fedt og alverdens diæter og madplaner, stavgang, spinning, intervaltræning i diverse afskygninger, helsemadrasser med uld og indvævede metaller og jeg skal komme efter dig. For mit eget vedkommende må jeg bare sige: Been there, done that!

I dag findes der så mange meninger og undersøgelser at det kan være meget svært at gøre tingene rigtigt … hvis vi kun baserer os på hvad andre siger.

Min påstand er, at meget af det er fint og rigtigt … hvis det føles rigtigt for dig. Og du ved inderst inde allerede, hvad der er rigtigt at gøre. Mærk efter, og se hvor vægt-skålen tipper hen, og gør så det. Bagefter kan du mærke efter igen og se om det så også føltes som den rigtige beslutning, og sådan kan du justere hele tiden.

Der er ikke noget i vejen med at lytte til og få inspiration fra eksperter, coaches og vejledere – meget af det giver perfekt mening og kan være genveje til at træffe de beslutninger, der bedst tjener dig – men du ER og BLIVER din egen bedste ekspert. Ved at mærke efter og stole på dig selv, vil du med tiden blive i stand til at træffe de bedste beslutninger – ud fra din intuition og generelle dømmekraft. Du vil få mindre behov for eksperter til at læne dig op ad, for at træffe beslutninger. Når du træner dig op til at basere dine beslutninger på din egen intuition og dømmekraft, så vil det altid være det rigtige for dig og dine.

Men ja, det jeg skriver her er selvfølgelig OGSÅ bare endnu en udefrakommende mening – for det vigtigste er og bliver: hvad mener DU er det rigtige?

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *