Press "Enter" to skip to content

Hvis jeg havde mere tid, så ville jeg…

DET er godt nok en sætning jeg har brugt overfor mig selv gennem mange år. For hvis jeg havde mere tid, så ville jeg lege noget mere med mine børn, så ville jeg tage på café med veninder, så ville jeg tage lange boblebade, så ville jeg gå ture i solnedgangen, så ville jeg tegne og male, så ville jeg have hot sex hver dag, så ville jeg skrive en bog, så ville jeg dyrke yoga hver dag, så ville jeg lære italiensk, så ville jeg bage lækre kager…

Nej, jeg ville ej! – For jeg HAR masser af tid, jeg HAR alle muligheder, jeg vælger bare at bruge min tid til noget andet lige nu. I dag har jeg lært at tage 100% ansvar, og jeg ved, at når jeg ikke går en lang tur i solnedgangen, så er det fordi jeg har valgt at gøre noget andet.

Jeg vil ikke længere finde undskyldninger for ikke at gøre ting. Jeg vil vælge hvad jeg gør, og gøre det med glæde. Jeg ved, at hvis der er noget jeg gerne vil gøre, så gør jeg det, når jeg vælger at gøre det!

I mange år her jeg valgt at bruge endog RIGTIG mange af mine vågne timer på at se fjernsyn. I dag mener jeg, at det er ca. lige så meningsfyldt som at side med en lækker is i hånden – I ved, de der med 5 kugler, softice, guf og flødebolle på toppen – og så bare sidde og kikke på den, fantasere om hvor lækker den må smage … og når jeg er færdig med at kikke på den, så smider jeg den i skraldespanden og tager et halvt stykke rugbrød med dåse-makrel i stedet.

Når jeg bliver 90 vil jeg ikke sidde i en stol og tænke tilbage på et liv overvejende fyldt med minder om “De unge mødre”, “X-factor”, “familien fra Bryggen” og “Det er mig eller hunden”.

Må jeg så aldrig mere tage en fjernsynsaften i sofaen?
Jo, for pokker, selvfølgelig må du det! – Du må gøre lige præcis hvad du vil! – Men jeg håber at have inspireret dig til at gøre det lidt mere bevidst, så det ikke bare er en vane at sætte dit liv og dine egne bevidste tanker på pause hver dag fra kl. 19 til 23. Daglig zapperi mellem 20 kanaler garneret med ordene “Der er aldrig noget godt i fjernsynet” ER efter min mening spild af godt liv!
Og lad det så lige være sagt, at der stadig er dae, hvor jeg falder i min gamle vane med at se for meget ligegyldigt fjernsyn en hel aften. Og pt. er fredag aften hos os fredet til familiehygge med slik, chips, sodavand og tæpper i sofaen, på første række til Disney i flimmeren. Men fredag aften i sofaen er altså et bevidst valg herfra!

Og nu må I have mig undskyldt – computeren må slukkes for i dag – for jeg er begyndt at tage små bider af min liste over ting jeg ville gøre, hvis jeg havde mere tid … for nu ved jeg jo, at jeg har masser af tid … når bare jeg husker, at jeg selv aktivt vælger, hvad jeg vil bruge den på.

2 Comments

 1. Susanne Susanne

  Wauuu, wauuu, wauuu. Hjertelig tillykke med din hjemmeside Anja, så FLOT. Men det var jeg klar over med dig, at så kan det ikke blive andet. ;D Virkelig proff. Glæder mig allerede til næste blog. Mega knus og kærlighed og gode tanker.

 2. Anja Anja

  Tusind tusind tak for de søde ord og tanker Susanne <3
  Ja, vi må se, hvad der popper op i hovedet og springer ned i tastaturet næste gang 🙂
  Skøøøønt at høre, at du gerne vil læse med 🙂

  Kærligst Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *