Press "Enter" to skip to content

Hvorfor en blog med fokus på det lykkelige liv?

Fordi jeg tror på at du, jeg og alle mennesker har ret til et godt liv – og fordi jeg tror på, at det er muligt, når først vi beslutter os for det, og øver os i det. Hemmeligheden er at der er ingen hemmelighed. Jeg skriver her bl.a. om min vej (og mine omveje…) til det lykkelige liv – og deler via ord og billeder ud af det lys, de indsigter og de redskaber jeg bruger, så du kan finde din egen vej.

Livet er ikke problemfrit, og vi har alle forskellige udgangspunkter, perspektiver og forudsætninger. Men hvis vi bliver velfunderet i os selv og vores eget værd, så kan vi lære at gå til livet, udfordringer, glæder og indsigter med oprejst pande, åbne øjne og et åbent sind. Vi kan lære at finde “gaverne” og komme styrket ud på den anden side. At leve lykkeligt er ikke at leve et glansbilledliv. At leve lykkeligt er at favne alle livets facetter, og gå vejen skridt for skridt med tillid til, at alt er godt og der er en mening med det vi oplever. At værdsætte og anerkende rejsen som en del af målet.

Jeg tror på, at vi kan leve lykkeligt til vore dages ende
… og det starter, når vi holder op med at dyrke ulykkeligheden på den usunde måde. Når vi holder op med at forvente og vente på at andre skal gøre os lykkelige eller at lykken skal komme fra himlen i en pæn pakke med silkebånd og harpemusik. Når vi holder op med at sidde med lukkede øjne og hænderne i skødet og småhulke over det, der ikke kan ændres. Når vi tør åbne op for og tage imod alt det livet bringer af lort og lagkage. Når vi tager ansvaret tilbage og kan have det godt i os selv og med os selv – uanset hvad vi oplever og har i bagagen – så vil vi også leve og udstråle velbefindende i alle dets mange facetter.

Så bloggens udgangspunkt er kort sagt at opfordre og inspirere – såvel mig selv som dig – til at hoppe ud af hamsterhjul og vanetænkning, komme ud over “plejer”, “bør” og “skal” og turde søge og se en mening med livet. At punktere begrænsende overbevisninger og omdanne problemer til værdifuld læring. At finde, dyrke, se og udbrede klicheerne GLÆDE og LYKKE via vejene vi går – til gavn og glæde for os selv og alle omkring os.

Velkommen til et liv i lykke – det er dit, hvis du vil.

Kærligst
Anja

 

PS – hør i øvrigt denne ted-radio-hour:
http://www.npr.org/programs/ted-radio-hour/267185371/simply-happy

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *