Press "Enter" to skip to content

Velkommen i den spændende, frodige, mangfoldige jungle vi kalder livet!

lev2013
Tid til at justere. Tid til at leve.

Julen er ovre, nytårsaften kom og gik – og nu er det blevet det herrens år 2013. Igen tid til at gøre status over året, der er gået – og tiden, det der skal komme. Hvad har jeg nået og hvad har jeg lært i 2012? Hvilken retning vil jeg tage i 2013?

Nytårsforsæt, planer og mål kan både være gode og dårlige. Dårlige, hvis vi bruger dem til at slå os selv og andre i hovedet med. Gode, hvis vi bruger dem som skridt på vejen og middel til flow og fremdrift.

Jeg sætter efterhånden sjældendt tal og tid på mine mål for fremtiden mere. Jeg er også holdt op med at definere eksakte slutmål. For når jeg har gjort det, har det samtidig virket som en latent forhammer, der ventede på at blive udløst og give mig en ordentlig kæberasler og nederlagsfølelse, når tiden blev overskredet, eller jeg af den ene eller anden årsag har ændret retning.

Den største gevinst jeg har haft i 2012 må være, at jeg har lært at justere med glæde. At være nysgerrig på de udfordringer og benspænd jeg møder, at se dem som mulighed for justering og eftertænksomhed og ikke som undskyldninger for at placere skyld eller give fortabt. At nysgerrigt anerkende, se, opleve og værdsætte alle de trin jeg tager på min vej gennem livet. At anerkende egne og andres veje med langt mindre fordømmelse. At mærke efter og agere på det jeg mærker. Accept af det der er, så jeg hurtigere kan slippe og komme videre. Mere tillid til det, der kommer, så jeg ikke tøver i frygt.

I stedet for at ærgre mig over det jeg ikke når, har jeg lært at glæde mig over det jeg når. Glæde mig over at være i konstant bevægelse – også når det umiddelbart føles som et skridt frem og to tilbage. For i dag ved jeg, at det i virkeligheden er når jeg står stille i frygt, at livet går min næse forbi. Det er når jeg tøver og ikke tør gøre noget af frygt for det ukendte, frygt for at fejle, at jeg mentalt har taget de største skridt baglæns.

Det gør ikke noget at prøve mig frem, undersøge mulighederne, betræde nye stier, “danse” lidt med de lianer, der måtte spærre vejen, og måske gå lidt tilbage for at tage en mere farbar vej frem. Det handler om at gå frem i tillid til at ikke farer, men derimod spændende nye oplevelser lurer om hjørnet. Ja, der kommer en umiddelbart skræmmende tiger i ny og næ. Det tager vi så også med, for jeg ved at jeg kan lære nye sider af mig selv og verden i mødet med tigrene.

Og jeg ved at jeg i sandhed ville dø, hvis jeg bare stod stille i min lysning og ventede på at nogen skulle komme og redde mig. Ja, jeg vil nok i virkeligheden slet ikke reddes. For jeg føler mig ikke længere fortabt. Da jeg stod stille i min lille lysning og bare stirrede ind i hvad der virkede som en massiv mur af vildnis, ubekendte lyde, lugte, ting og sager, da var jeg bange. Men da jeg tog det første skridt ind i junglen var det slet ikke så farligt. Jeg lærer hele tiden. Jeg justerer. Jeg går vejen. Jeg møder spændende mennesker, dyr og oplevelser på min vej, som jeg aldrig ville have mødt, hvis jeg bare stod i min lysning til den dag jeg døde af sult, alderdom, ensomhed og kedsomhed.

2012 er også året, hvor jeg har knyttet nye venskaber og er trådt ind i nye fællesskaber, jeg afsluttede min uddannelse som Spirituel Mentor hos Christine Eilvig, jeg tog et kvantespring med min kunst hos Anne Juhl Jespersen, jeg friede – igen – til min kæreste (som jeg har været forlovet med i over 20 år!), jeg er trådt ud af bankfusions/-krakbølgen og blevet “fri og uafhængig” hos Frøslev-Mollerup Sparekasse, jeg åbnede min levilykke-blog her, jeg har konsumeret utallige timers spirituel litteratur, videos og lydfiler. Jeg føler mig virkelig beriget og  fyldt op på den gode måde. Jeg har forberedt mig, trippet, taget tilløb, gjort klar og ventet, og er nu i den grad klar til at træde ind i livet og gå vejen med alle de redskaber jeg har skabt og samlet, og kommer til at skabe og samle også fremover. Jeg vil nyde min familie, jeg vil opleve verden med nærvær, jeg vil i al min perfekte uperfekthed skabe og leve på en måde, der er vedkommende og rører mig selv og andre i hjertet og hjernen. Jeg vil træde ind i rollen som livskunstner, og udfordre og udvikle mig selv som kunstnerinde, for selv om det er en “etiket” er det tilpas frit til at jeg hen ad vejen kan forme og definere hvad det skal være, betyde og fylde i mit liv.

… og så vil jeg fortsat rydde op og rydde ud for at give plads til det nye. Jeg vil ikke fylde mit liv og holde fast i gammelt, for nostalgiens og “plejer”s skyld. Jeg vil ikke købe og modtage ting og opgaver jeg ikke har lyst til og brug for, kun fordi det er et godt tilbud eller “reglen” er at det bør jeg gøre. Jeg har afmeldt nyhedsbreve, jeg har droppet projekter, jeg har afvist, solgt og smidt ud af ellers udmærkede ting og sager. Jeg har kort sagt ryddet op og ryddet ud i skuffer og skabe, i hovedet og huset.

I 2012 har jeg oplevet og lært mere end i de foregående 20 år tror jeg. Eller også er det bare fordi jeg er blevet mere opmærksom og fordi summen af mit levede liv begynder at give mere mening. Jeg hæver mig og svæver med jævne mellemrum over mig selv og mit ego og kan fra oven bedre se hvilke veje og omveje jeg har taget og hvad de har givet mig. Måske føles mit liv i dag også anderledes, fordi jeg ikke er bange for at bevæge mig mere – og heller ikke bange for at være gået i stå. I hvert fald kan jeg med sikkerhed sige, at 2012 var fantastisk og jeg glæder mig til 2013. Jeg glæder mig til at udvikle mig mere, tegne mere, male mere, skrive mere, være mere, forstå mere, elske mere, se mere, opleve mere.

Så for at opsummere er mit nytårsforsæt … at være kunstnerinde med speciale i livet – og som sådan forsøge at formidle og gå til livet med mindre ærefrygt og mere lethed end tidligere: Livet er en skøn og forunderlig oplevelse. Jeg har fået en enestående mulighed for at leve og opleve som menneske – og derfor vil jeg nyde og leve hver eneste dag og hvert eneste øjeblik som det er, være og gøre mit bedste for mig selv og andre uden at det skal være på bekostning af nogen og noget – og så ellers bare have det rart og sjovt, mens jeg vader frejdig, opmærksom, nysgerrig og tillidsfuld gennem livets jungle med alt hvad det indebærer.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *