Press "Enter" to skip to content

Hvilke “sandheder” dyrker du i din have?

Det er hårdt at tjene penge.
Det gør ondt at få børn.
Alle parforhold skal igennem en syvårskrise.
I vores familie bliver vi aldrig særligt gamle.

Lyder det bekendt? – Det er i hvert fald hvad mange fortæller sig selv og andre gang på gang. Og det mærkelige er, at ofte vil det ende i en selvopfyldende profeti. Men nu har jeg lagt en ny strategi, der skal gøre op med alt fra finanskrise til uopdragne unger…

Jeg har altid følt mig lidt som den lille dreng fra “kejserens nye klæder”, der står og råber “Men han har jo ikke noget på”. I min skolegang var jeg lærernes yndling og samtidig deres skræk. Absolutter og autoriteter har altid naget mig og trigget min indre rebel. Der er altid to sider af en sag, og jeg har gjort en ære i at være på den anden side … bare for diskussionens skyld! Og som sådan er jeg nu begyndt at bruge den “lyst” lidt mere konstruktivt ved at gøre en dyd ud af at punktere og transformere egne og andres begrænsende overbevisninger, så de i stedet bliver nærende og opløftende.

For sandheden ER relativ og udspringer fra de overbevisninger vi har tillagt os.

Hvis det er hårdt at tjene penge, skal du så acceptere det som den eneste endegyldige sandhed? Kan du løfte blikket og se dig om efter et andet job, som er lettere og mere vellønnet, eller starte en virksomhed op på din egen unikke idé? Måske.
Skal det gøre ondt at få børn, eller vil du lære afslappende øvelser, der lindrer eller prøve hypnose, akupunktur eller en rygmarvsbedøvelse? Måske.
Kan du holde liv i gnisten og kærligheden ved at fokusere på at I har det godt og vil have det godt; at arkivere gamle fejltrin og i stedet dyrke relationen og hinanden med opløftende og bekræftende opmærksomhed på hinanden? Måske.
Kan du øge din egen sundhed og forlænge livet, ved at være god ved dig selv og unde dig glæde, skønhed, oplevelser og velvære for krop og sjæl? Måske.

Det du dyrker og fokuserer på vil som oftest også være det du får i overflod. Så frem med luppen og lug ud i de begrænsende overbevisninger. Så kan de opløftende nemlig begynde at udfolde sig og få lys, luft og opmærksomhed – og vokse sig til nye nærende sandheder.

I min verden skinner solen – alt er godt … og så er der forresten altid Summerbirds og candyfloss nok til alle!

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *