Press "Enter" to skip to content

Hvorfor skal jeg være taknemmelig?

Det SKAL du heller ikke – men hvis du gerne vil være lykkelig, så er det værd at give det der med taknemmelighed en chance!

For mit eget vedkommende vil jeg dedikere dette blogindlæg til taknemmelig for at bo i Danmark, hvor vi har så bredt et spekter på vejr og natur. Min pinseferie har budt på sommerdage med varme, sol, nyslået græs, fuglesang og idylliske solnedgange! Lige nu tænker jeg på en af aftenerne på terrassen, hvor vi sad alle 5 og grillede pølser og mørbrad. Jo, det startede godt nok lidt hektisk, som det nemmest kan i småbørnsfamilier, når der skal findes frem og tropperne kaldes sammen! Men vi slap det igen, lod roen sænke sig og nærværet indfinde sig – og aftenen blev helt fantastisk. Solen skinnede i horisonten, fuglene sang og børnene grinede og legede, mens vi nød et glas rødvin til solnedgangen bag de grønne marker og bekræftede hinanden i, at vi har skabt vidunderlige børn og en dejlig tilværelse. I det øjeblik kunne jeg næsten svømme over af glæde og taknemmelig – og så tog jeg altså lige et mentalt snapshot og lagde det i posen til de dage, hvor fokus er skredet over på problemer og udfordringer, og jeg har brug for at minde mig selv om livets vidunderligheder og alt hvad jeg har haft, har og får. Glemte dog at tage et “rigtigt” billede af det, så I får i stedet et stemningsbillede i den anden ende af skalaen – en snestorm, hvor jeg var taknemmelig over at være inde i et solidt hus med brændeovn!

Taknemmelighed er nemlig et fantastisk redskab til velvære for såvel os selv som for andre omkring os. Når vi vænner os til at fokusere på de mennesker/ting/oplevelser vi er glade for, på det der går godt og på det vi kan li’ – finder den givende vinkel uanset hvad vi “står med” – ja så får det også lov at fylde mere i vores bevidsthed, og vokser til en selvforstærkende følelse af glæde og lykke.

Og hvis du samtidig gør det til en vane liiige at stoppe op, mærke følelsen 100% og arkivere den indeni dig, så vil du blive forbløffet over, hvor hurtigt glæde og lykkefølelse vil brede sig til flere og flere timer og dage i dit liv.

Prøv resten af dagen (eller resten af livet!) at være opmærksom på, om der skulle dukke nogle lykkeglimt op, som du kan “putte i posen”, og hive frem som glædes-booster i fremtiden.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *