Press "Enter" to skip to content

I min verden – et lykkeligt kasseliv

Lykken kan ikke tøjles i min verden! Del og print gerne tegninger til eget brug – Kærligst Anja

Vi har alle alle mulige kasser og kategorier, som vi enten har sat os i eller er blevet sat i. Men når alt kommer til alt, så kan vi – med større eller mindre besvær – skifte kasse eller simpelthen leve udenfor og imellem kasserne.
At leve med 100% ansvar betyder nemlig også at leve med bevidstheden om, at vi kan påvirke vores virkelighed. 100% ansvar giver 100% frihed.

Et lille kasse-eksempel:
Jeg er morsingbo. Da jeg blev født blev jeg automatisk sat i denne kasse af mine forældre, for det var på Mors, at de boede. Senere er min far flyttet ud af kassen, der hedder “morsingbo”. Efter jeg er blevet voksen har jeg også haft mulighed for at flytte, og egentlig også haft lyst på et tidspunkt. Men jeg har valgt at blive på Mors, og i stedet tage på udflugter i andre spændende kasser i ny og næ – så man kan måske sige at Mors er min basiskasse! Desuden har jeg inviteret min kæreste med over i “min” kasse, så han nu er skiftet fra sallingbo-kassen til morsingbo-kassen. Og vore børn er indtil videre også i morsingbo-kassen.

Job og karriere – det er også kasser vi kan skifte imellem. Relationer. Udseende. Bolig. Politiske overbevisninger osv. … Og også de vigtigste kasser for mig lige nu: Sindsstemning og verdenssyn. Min holdning er at man også kan vælge at skifte fra pessimist-kassen til optimist-kassen. Men det kræver jo at man allerførst bliver bevidst om at man overhovedet sidder i en kasse, og dernæst hvilken kasse man sidder i og hvilken kasse man hellere vil over i. Og så tager de skridt og den læring, der ligger i et skifte. Ofte har jeg befundet mig alt for længe i en ikke-nærende kasse bare fordi jeg ikke magtede at rejse mig og gå over i en – for mig – bedre kasse.

Og når vi så har prøvet de forskellige kasser af, smagt lidt på fordele og ulemper ved det hele, så kommer next step. Nemlig bevidstheden om, at det ikke er så vigtigt hvilken kasse vi er i, men at vi bare kan nyde og være den vi er, hvor vi er og bevæge os ind og ud af de kasser vi passerer; observere, mærke, lære og VÆRE der hvor vi er. Lige nu.

Indimellem kan jeg praktisere 100% VÆREN og leve i tillid og flow. Og ofte har jeg brug for lige at hoppe ind i en kasse og være der. Og det er helt okay, for hvis livet skal være sjovt og lærerigt, så må vi gerne forsøge os frem og hoppe lidt rundt mellem de kasser, som er interessante og nærer os lige nu og her.

Se det blev til en masse kasse-snak – og jeg vil slutte det med et spørgsmål til reflektion: Hvornår har du sidst kikket dine kasser igennem, og vurderet aktivt på om det er tid til at skifte til en ny kasse?

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *