Press "Enter" to skip to content

Kreation som alternativ til meditation

Jeg kan godt li’ at meditere, men gør det alligevel så sjældent. For der er jo altid noget man liiige kan gøre i stedet for, eller fintænke over eller man skal lige have ringet til en eller ordnet noget eller hentet noget eller set på noget eller fulgt op på noget eller … Ofte tager vi os ikke roen til bare at sidde helt stille og “spilde tiden” på den energigivende måde.

Men en veninde, der også er hypnoterapeut, fortalte mig en sjov ting. Nemlig at når jeg fordyber mig i at tegne eller male, så laver jeg også en form for meditativ tilstand. Og det er jo helt rigtigt. Jeg bliver ofte helt tanketom, og fokuserer kun på at skabe og forme den ene streg efter den anden. Jeg er gået et skridt videre og “tegner” indimellem også affirmations, for så er der kun 2 ting i hovedet. Den affirmation jeg skriver/tegner og … ren VÆREN.

Så hvis du også gerne vil have lidt flere oaser, hvor du vil pleje din sjæl og blive mere aligned med dig selv og universet – uden at sidde helt stille og lave slet ingenting, så er det nu officelt: Der findes et godt alternativ til ordinær meditation: Kreation. Når du laver kreative åndehuller i hverdagen, styrker du din evne til nærvær og kommer nærmere dit naturlige center.

Måske er det ikke lige dig at sidde og nørkle affirmations med en pen, men der er jo også mange andre måder at være kreativ på, det kan f.eks. være at lave scrapbooking, kort, påskekyllinger, julehjerter, strikkede sokker, hæklede grydelapper, tegninger, billeder, malerier, blomsterdekorationer og amagerhylder, eller blot at flette en krans af blomster – når du har gang i den type aktiviteter, så er du faktisk ofte i en slags meditativ tilstand. Det er i de situationer, hvor du bliver tanketom og i stedet har fokus på hvad dine hænder gør, at du kan viske din indre tavle ren. Det er her du kan give dit ego lov at tage en slapper fra tankemylderet og bare fokusere på at være og gøre. Lige nu.

Vi mennesker har brug for at slippe tankemylderet omkring, hvad vi har gjort og skal gøre, hvad der er sket og kommer til at ske, hvad vi selv tænker og hvad andre tænker. Laver du små kreative pauser i dit liv kan de meget vel blive de åndehuller, der gør at du efterfølgende kan kapere mere i dit daglige liv på jobbet, i familien o.s.v.

Så næste gang det hele kører lidt for stærkt i hovedet, kunne du jo prøve at fordybe dig i en tegning eller puste en bakke æg, kun din egen fantasi sætter grænsen!

2 Comments

  1. … f.eks. meditere jeg også når jeg vasker hænder, ved at holde fokus på hænderne og sæbeskummet. Prøv at holde fokus på alt du laver, så kan du finde hvad der ellers er brugbart som meditation for dig.

    Søren

  2. Anja Anja

    Ja, og uden at det skal lyde som en opfordring til OCD, så vil jeg give dig ret. At vaske hænder kan sikkert være lige så effektivt, og kan også bruges som “redskab” til mindfulness, nærvær og nydelse. Og mindfulness er anvendeligt til ALLE gøremål i løbet af en dag … og et liv. Nærvær er så undervurderet af mange i vores højeffektive samfund, men når det lykkes, så giver det virkelig så meget mere mentalt overskud. Og jo bedre i stand vi bliver til at fokusere på den éne ting vi gør, mens vi gør det – om det så er at vaske hænder, se et barn lege, spise en Summerbird eller tegne en tegning – så føles det på magisk vis også som om vi får mere tid og større livsglæde.

    Alt til sin tid, som man siger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *