Press "Enter" to skip to content

Stilheden blev brudt – af hvem og hvorfor?

Stilhed-i-brudstykker

Ja hvorfor ødelægges der, af hvem og hvorfor? Det er blot nogle af de spørgsmål der umiddelbart melder sig. Hvad er meningen og hvad er mon min gave og læring i det her? Hvor der før var et af mine første kunstværker i det offentlige rum, er der nu kun splinter og drivtømmer tilbage.

Stilheden flyder stille rundt på overfladen, mens jeg forsøger at forstå udviklingen i det kunstværk jeg har skabt. Stilhed i brudstykker. Vi lader lige billedet stå … og så vender jeg tilbage senere.

 

2 Comments

 1. Hanne Flintholm Hanne Flintholm

  Øv, hvor trist, Anja…!!! En masse søde tanker til dig <3
  Bare uforståeligt! Synes dine døre er så fint et værk, ville så gerne, gå turen og se dem ( nu desværre minus 1)!! Men der er for langt til Mors herfra København 😉 Håber resten får lov at stå i fred og at du måske får mulighed for at genskabe den ødelagte.
  <3 Knus til dig

 2. Anja Anja

  Tak Hanne 🙂 … tjah altså – jeg havde forberedt mig på at der ville være en form for udvikling/forvitring fra maj til november. Men at STILHED på den her måde ligefrem er nærmest pulveriseret og slettet fra jordens overflade med tysk grundighed, ja det havde jeg ikke forestillet mig. Lige nu mærker jeg efter hvad next step kan være, for værket STILHED er der – i rummet mellem de 3 store træer – indtil november, uanset om man kan se det eller ej. Lige nu viser værket ødelagt STILHED.
  Men STILHED er jo også fravær. Fravær af lyd, af bevægelse af … visuelle indtryk. Og det er den form STILHED, der kommer bagefter, når den ødelagte STILHED er væk. Og det i sig selv er jo en spændende udvikling, der giver mulighed for nye tanker og tolkninger af værket STILHED. Og det kan sagtens være at STILHED reinkarnerer i en anden form igen i løbet af perioden frem til dets afslutning i november. Faktisk er der rigtig mange muligheder. Jeg skal bare lige mærke efter hvilken mulighed, der er den rigtige. Lige nu og denne gang.
  Så konklusionen må være: STILHED er bestemt hverken død eller ødelagt. Og generelt kan man sige, at “De 7 døre” er ikke et statisk værk, der kun eksisterer i én fysisk form. Værket transformerer derimod hen over tid og på måder, som jeg ikke kan hverken foreberede eller planlægge på forhånd. Min opgave nu og frem til november er at være opmærksom på det hele og arbejde med det, ikke imod det. Spændende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *