Press "Enter" to skip to content

The Butterfly Circus – vil du med?

sommerfugl-kulThere is nothing inspiring in a
mans imperfections on display.
… I do run a different show.

citat fra “The Butterfly Circus”

 

Førhen fokuserede jeg ofte på det jeg ikke kunne, det jeg ikke fik, det der var galt. I dag har jeg vendt mit fokus til det jeg kan, det jeg har, det der er godt. Og denne film er blandt meget andet en del af grunden til det. Jeg E-L-S-K-E-R den her film. Den er så inspirerende at det næsten ikke er til at få armene ned. Jeg ser den jævnligt og bliver aldrig træt af den. På min pilgrimsvandring fortalte jeg levende om den og på en måde var pilgrimsvandringen også en slags Butterfly Circus – fuld af sommerfugle – nogle i puppeform og andre med flaksende, store, bæredygtige vinger i alle regnbuens farver … Og jo, jeg har en næsten barnlig forkærlighed for sommerfugle og andre bevingede væsener.

 

The man whom God himself had turned his back upon

For nogen tid siden så jeg, at Nick Vujicic (skuespilleren, der spiller “Will” i filmen herunder) kom til Danmark for at holde foredrag/seminar på Sjælland. Jeg skyndte mig at købe 2 billetter og invitere Allan med til foredraget. Det var så stærkt at høre Nick fortælle om sine egne udfordringer i livet og at såkaldte fejl er værdifuld læring, som man kan tage med sig om hvordan man ikke kan gøre, og dermed komme et skridt tættere på hvordan man kan gøre!

Og Allan kvitterede for invitationen med sit selskab, en overnatning få hundrede meter fra Nyhavn, kolde øl og stjerneskud på kajkanten, kanalrundfart, spadseretur i kongens have og strøgshopping. Alt hvad en bette Mors pige som mig kan ønske sig! Det var SÅ vidunderligt alt sammen at jeg næsten selv kunne flyve! Jeg følte mig som verdens heldigste Anja, og brugte lejligheden til at lukke det hele ind og bekræfte mig selv i, at alt det gode og sjove og hyggelige og rare i verden også er noget jeg kan opleve og tage del i, hvis jeg vil. Det kan godt være at penge og muligheder ikke hænger på træerne og at alt ikke bliver serveret på et sølvfad, men da vi jo altid har valget mellem at give op og ikke flytte os eller at fortsætte og stræbe efter bedre, så har vi jo i realiteten også 100% frihed til at skabe det liv, vi ønsker os med de forudsætninger vi har. Faktisk er vi helt perfekte præcis som vi er: “You are magnificent”. Det er ikke ved at lave os om at vi får det bedre, det er ved at acceptere det vi har og er, at vi kan sætte os fri af uviljen mod os selv og verden omkring os. Mange af de forhindringer jeg har følt eller mødt på mine veje og omveje har jeg fundet en vej udenom eller jeg har formået at transformere dem. Og i dag, hvor jeg ikke panikker i angst for at jeg aldrig kommer forbi/igennem, så går det hele også nemmere og mere gelinde for hver gang, og flere og flere gode ting lander i min turban uden forudgående kamp.

 

Vi behøver ikke sidde i l*rt til halsen

En af mine dybe overbevisninger er, at når vi ændrer vores holdning til os selv og verden omkring os, så ændrer verden sig med os: “The bigger the struggle, the more glorious the triumphf” er et opløftende citat, når man sidder i l*rt til halsen – men bør ikke forståes sådan, at man partout SKAL opsøge kampe, forhindringer og modstand, men derimod at man KAN komme styrket igennem selv de sværeste forhindringer og vende dem til fordele. Vores fornemmeste opgave i livet er at have det godt, give plads til forskellighed og inspirere andre til det samme. Og vi hverken kan eller skal tage andres kampe. Det er i hvert fald det essentielle jeg får ud af denne film.

Vi hører hvad vi har brug for at høre, vi ser hvad vi har brug for at se, vi gør hvad vi har brug for at gøre. Må jeg præsentere kortfilmen: “The Butterfly Circus” (22 minutter)

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *