Press "Enter" to skip to content

Flyt dig lige, kan du ikke se jeg svømmer her?

Det er min faste overbevisning, at lige meget hvor vi kommer fra eller hvor vi er på vej hen, så har vi altid et valg og der er altid hjælp, håb, genveje, udstrakte hænder og opløftende muligheder for alle – uanset om vi vælger at kalde det gud, livet, universet, engle eller noget helt andet. Ofte handler det mere om at blive bevidst om det, åbne øjne og hjerte, og selv række ud og tage imod alt det gode i livet.

Når du har sat dig et mål om at komme fra A til B er du kommet langt. Men udfordringen for mange er at komme fra A til B.

Står du på din ø og kikker over på en anden, som du hellere vil være på, så er det jo meget naturligt at kaste sig i bølgerne og svømme på livet løs. Og det er rigtig fint. Men dagens refleksion går ud på at åbne op for andre muligheder, som de dukker op til. Når der pludselig ligger et stort skib foran dig, så vær ikke bange for “det store ukendte”. Prøv ikke at lukke øjnene og indædt padle videre med arme og ben, mens du bander over, at der kom noget i vejen, på din vej fra A til B. Tag dig tid til at stoppe op og kikke op. Mærk efter om det kunne være en båd til dig, og vær åben for tilbuddet om et lift. Det er ikke hverken dovenskab eller snyd. Det er tværtimod sund fornuft og en meget federe måde at cruise gennem livet! – Du kan jo altid springe i vandet igen, hvis sengen er for blød eller maden er for grøn eller kursen er forkert. Og hvem ved – måske nyder du turen og lærer om andre dejlige øer, som er meget federe end du selv kunne tænke dig til?

Du ved det ikke, hvis du insisterer på at bokse dig alene gennem vandet. Måske du “helt tilfældigt” kommer med et luksus-party-skip, der sejler rundt mellem alle mulige lækre øer. Who knows!

I filmen “The pursuit of happiness” fortæller drengen en meget sød og beskrivende vittighed om netop det her med at blive tilbudt chancer og ikke ville tage dem, fordi vi troede vi havde regnet “vejen” ud.


Dagens reflektion:

Hvor mange skibe har du ladet passere i dit liv – og har du lyst til at stige på det næste?

 

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *