Press "Enter" to skip to content

Reglerne for at være menneske

“Reglen er, at der er ingen regler”, siger de i en af mine yndlingsfilm. Og det er jeg ret meget enig i. Alligevel er det rart nok at kunne læne sig op ad en form for retningslinjer, som gør at man ind i mellem kan spare sig for nogle omveje, ikke altid skal lære/forstå alting helt fra bunden, og i det hele taget bare gør det lidt lettere at være menneske. Kærlige anvisninger kan man også kalde det.

Jeg ved ikke hvor denne liste kommer fra eller hvem, der har skrevet den. Men den kom til mig via en veninde på facebook. Og jeg synes den er meget god og i det store hele godt i harmoni med mine egne overbevisninger og holdninger.
Så hermed “overleverer” jeg disse leveregler videre til dig:


REGLERNE FOR VÆRE MENNESKE – Overleveret fra det gamle sanskrit

l. DU VIL MODTAGE EN KROP.
– Om du synes om det eller ej, vil den blive din i hele perioden. …

2. DU VIL FÅ LEKTIONER.
– Du er indskrevet i en fuldtids, uformel skole kaldet livet. Hver dag i denne skole vil du have mulighed for at tilegne dig lærdom. Enten kan du synes om lærdommmen, eller også kan du føle, at den er irrelevant og dum. …

3. DER FINDES INGEN FEJL, KUN LEKTIONER.
– Vækst er en proces med ‘trial and error’ – forsøg indtil, der er fundet en løsning. De ‘fejlslagne’ eksperimenter er lige så meget en del af processen som det eksperiment, der i sidste ende virker.

4. EN LEKTION GENTAGES, INDTIL DEN ER LÆRT.
– En lektion vil blive præsenteret for dig i forskellige former, indtil du har lært den, så kan du gå videre til næste lektion.

5. LÆREPROCESSEN SLUTTER ALDRIG.
– Der er ingen del af livet, der ikke indeholder lærdom. Hvis du er i live, vil der være lektioner, du kan lære af.

6. “DER” ER IKKE BEDRE END “HER”.
– Når dit ‘der’ er blevet til ‘her’, vil du simpelthen få et andet “der”, som igen vil se bedre ud end “her”.

7. ANDRE ER BLOT SPEJLE AF DIG SELV.
– Du kan ikke elske eller hade noget ved en anden person, med mindre det afspejler noget, som du elsker eller hader ved dig selv.

8. HVAD DU FÅR UD AF DIT LIV, ER OP TIL DIG.
– Du har alle de værktøjer og ressourcer, du har brug for. Hvad du gør med dem, er op til dig. Valget er dit.

9. SVARENE FINDES INDEN I DIG.
– Svarene på livets spørgsmål, findes inden i dig. Alt, hvad du har brug for at gøre, er at se, lytte og have tillid.


Og som den regelbryder jeg er, så tror jeg da lige, at jeg vil tilføje en regel nummer 10 og min tolkning af den. Denne regel har muligvis ikke rod i sanskrit, men derimod bliver den ved med at komme til mig ad alle mulige kanaler. Så her kommer regel nr. 10:

10. LIVET SKAL VÆRE SJOVT.
Søg altid at få det bedste ud af den du er, hvor du er. Og hvis ikke det føles godt, så ændr det! Gå mod det der føles godt og det der gør dig godt. Bliv ikke i noget, fordi du burde eller skal. Men gå heller ikke efter noget, bare fordi du er bange for at lade være. Ingen kan tvinge dig til noget uanset om det føles sådan. Der er altid alternativer, og du har ret til at vælge det alternativ der føles bedst og mest rigtigt for lige præcis dig. Og gør du det hver gang livet igennem, så vil du få bedre og bedre alternativer at vælge imellem. Du vil mærke at du altid har et valg, og fokusere på det der er godt og gør godt. Fordi det er det det handler om. Jo bedre du har det, jo sjovere du har det, jo mere vil du inspirere andre til det samme. Og de vil inspirere andre til det samme. Og de vil inspirere andre til… Så bare roligt. Alt er perfekt, du lærer det du skal, du gør det du skal. Og når du er i tvivl, så vælg det der føles bedst.


Ja, det er – som indledningsvis sagt – sådan ca. de regler og retningslinjer jeg i dag lever mit liv efter. Og ind i mellem husker jeg dem, og ind i mellem ikke. Men uanset hvad, så har jeg tillid til, at når bare jeg gør mit bedste – og det som jeg tror er rigtigt i øjeblikket og situationen – så er det rigtigt, og alle får præcis den læring ud af det, som vi ønsker og har brug for!

 

Dagens reflektion:
Hvem har bestemt reglerne for dit liv? Og hvilke regler vælger du at leve efter?
Er der evt. nogle regler, der trænger til at blive justeret eller skrottet?

 

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *