Press "Enter" to skip to content

Hugin og Munin … forklædt som gråkrager

Mytologien siger at Hugin og Munin kommer med nyt fra såvel gudernes som menneskenes verden.
Mytologien siger at Hugin og Munin kommer med nyt fra såvel gudernes som menneskenes verden.

Sidste år var det svaler, der fløj ind i huset. I år er det så krager, der forsøger sig… Den sidste måneds tid er de blevet mere og mere påtrængende. Jeg elsker jo muligheden for at ting er mere end de umiddelbart synes, og at lege med metaforer og allegorier. Kragerne her syntes jeg nu alligevel var lidt for uhyggelige, til at jeg ville lægge noget videre i dem.

Men de har den sidste måneds tid været temmelig vedholdende og har gjort sig mere end almindelig umage for at få min opmærksomhed. For et par dage siden forsøgte de at flyve ind gennem en lukket terrassedør. Og her i morges, klokken knap 6 blev vi vækket med bank på soveværelsesvinduet af de 2 sort/grå fugle. Halvt i søvne registrerede jeg at det var kragerne igen, og da slog det mig: Det er da Hugin og Munin, der melder sig på banen! I sin tid var jeg meget optaget af nordisk mytologi, og skrev en større opgave om det på HF. Googlede dem lige her til formiddag for at friske erindringen om, hvad det nu var med Odins fugle. Og nu ved jeg det:

 

Tanken og Mindet

Hugin betyder “at komme i hu” og Mugin betyder “han, der mindes”. Der er mange tolkninger, at vælge imellem. En kunne være at fuglene er et symbol på, at tænke mere over tingene og huske længere tilbage end almindeligt. Så blandt mange muligheder kan jeg vælge at bruge mine to sorte fugle til at bekræfte mig i, at jeg er på rette spor, når jeg siger at alt starter med en tanke. At det er umådeligt vigtigt hvordan vi tænker om os selv, andre, fortiden og fremtiden. Og for at skabe resultater må vi have tænkt en tanke om det resultat vi ønsker først. Og for at skabe de bedste resultater må vi huske at inddrage de erfaringer, der er blevet gjort tidligere. Og at der findes stor visdom, som vi kan få del i, hvis vi er modtagelige for den, såvel i vågen tilstand, som i søvnen.

 

Utopiske tanker kan blive til virkelighed

Da brødrene Wright besluttede sig for at opfinde en flyvende maskine, som gjorde det muligt for mennesker at flyve oppe i luften, startede det som en tanke og en idé. Det samme med Thomas Edison, der efter sigende gik gennem 9.999 fejlslagne forsøg/læringsprocesser, inden han fandt den sidste måde, som gjorde, at han med sin glødepære kunne skabe lys i mørket.
Så når jeg har tænkt tanken, at jeg i ord og billeder kan bidrage med noget og gøre en forskel i verden, inspirere til og vise at alt er muligt, også det der synes umuligt. Tanken at uanset hvad der sker, hvordan og hvornår, så kan det alt sammen bruges som værdifulde erfaringer og trædesten på vejen frem. Tanken at man kan finde mening i det meningsløse. Tanken at ved at være åben, opmærksom, accepterende og modtageligt for hele paletten og alle nuancer uden at dømme rigtig og forkert, vil vi vokse, gå mod det bedre og hele tiden udvikle os lige så naturligt som planter, der pr. instinkt søger mod lyset. – Så er det måske slet ikke så umulige tanker endda?

 

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *